Donatori

U početku je postojalo određeno nepoverenje od strane donatora jer su imali loša iskustva. To poverenje se postepeno sticalo zahvaljujući i gospođi Keti Anderson iz Švedske koja je uspela da razbije pogrešne stereotipije o Srbiji. Uspostavljena je saradnja sa ljudima dobre volje preko švedskih humanitarnih organizacija: „Internationell Humanitet“ „Lajons klub“ i „Stifelsen Sevolt fondacija“.

Važan donator je  „Die Johaniter “ iz Nemačke, dok je iz Francuske od strane fondacije „Vujažer Di Ker“ takođe dopremana pomoć, a donator iz SAD je „IRD“ fondacija.

Treba pomenuti značajan broj domaćih donatora kao što su:

Austroterm Valjevo, Vega d.o.o Valjevo, Pekara Mladenović Valjevo, Europrom Valjevo, Bosis d.o.o Valjevo,  Una Šop Valjevo, Kolubara Lazarevac i drugi…

A da je ta pomoć stizala u pravom momentu i da nije prestajala svedoče dobijene donacije koje su znatno  poboljšale materijalni položaj najugroženijih mališana.

Posebno ističemo pomoć  „Internationell Humanitet“ iz Švedske i  njihovu nesebičnu podršku tokom 2014. godine kada su u Srbiji,  pa i u Valjevu, bile katastrofalne poplave kojom prilikom je pristigla velika pomoć ovog donatora. Što je i najbitnije saradnja je nastavljena i u 2015. godini, a očekujemo da ona bude realizovana i u narednim godinama.